Ismét akciózik a szolnoki ZöldErő

Megosztás

A szolnoki ZöldErő környezetvédelmi szervezet szombaton egy “zölderős” sétával szeretné két, a héten esedékes jeles napra felhívni a figyelmet. A két nap szorosan egymáshoz kapcsolódó.

1. Február 1. a Tisza élővilágának emléknapja. E napon emlékezünk meg a Szamos és Tisza élővilágát 2000 február elején ért ökológiai katasztrófáról. Mint azt a szervezet megjegyezte, katasztrófák azóta is zajlanak, bár más jellegűek, a nagyobb árhullámokkal rendre érkező szemétáradatok kevésbé látható módon, de szintén pusztítják a ökológiát.

2. Február 2., a vizes élőhelyek napja, amit a vizes élőhelyek védelméért nyilvánították ki. Vízre minden élőlénynek szüksége van. Nekünk, embereknek különösen, a vizes élőhelyek száma pedig egyre csak csökken.

A szervezet közölte, a folyó mást érdemelne, mint ahogy bánunk vele. A partjára sodort palackokkal talán azt üzeni, hogy bajban van. Bárhol lemegyünk, a partján ūzenetekbe botlunk.

Azt kérik, minél többen tartsanak velük egy közös sétán azok, akik szeretnék felhívni a figyelmet folyóink, vizeink tisztaságának fontosságára.

A séta a Tiszaligeti körgáton lesz, zölderős módon.

Találkozó: 2024.02.03. szombat 9:30 a Tiszai Hajósok terén.

Forrás: Szolnoki ZöldErő Facebook

Fotó: szol24

Kapcsolódó cikkek